​​Faraday Future Elektrikli Otomobilini Açıkladı

muhendisolelektirikliaraC3A7
Yıllarca süren beklenti sonrasında, gizemli elektrikli taşıt aracı şirketi Faraday Future nihayet ilk üretim modeli olan FF 91’i duyurdu.
ABD merkezli, ancak Çinli tüketici elektroniği devi LeEco tarafından finanse edilen şirket, yılların ardından otomobil teknolojisinin bakışlarını çiğneyerek Salı günü Las Vegas’taki CES’deki ilk gerçek otomobilinin bir prototipini gösterdi – ve eğer FF 91 Faraday Future’ın söylediği her şeyi yapabilir, Tesla’nın müthiş bir rakibine sahip olabileceğini söyledi.
FF 91, fütüristik bir hibrid, bir sedan ve bir SUV arasında bir yer gibi görünüyor; ancak lüks bir aracın iç mekanı ve üst düzey bir spor otomobil performansı sunuyor.
“Tam olarak geri ödenebilir” 5000 $ depozitine ayrılabilen aracın 2018’de üretime girmesi bekleniyor ve 1,050 beygir gücü motoruna eşdeğer 783 kW kapasiteli bir elektrik motoru sunuyor.
milin üzerinde şarj etme kapasitesine sahip ancak araba ile gelen ev şarj kiti, işleri yavaşlatarak, 240 saatte yaklaşık 4,5 saatte yüzde 50’lik bir şarj sağlıyor.
Bu hırıltı, Faraday Future’ın 0-100 km/s hız testi 2,5 sn sürüyor ve buda Tesla Model S P100D’yi yenerek dünyanın en hızlı hızlanan otomobili yapıyor.
Ham hızdan bir yana, şirket, otomobilin rekor kıran bir 130 kWh pil ile dolduğunu ve 55 mph (88.5 km / s) hızla sürüldüğünde 482 mil (775 kilometre) sürme kapasitesine sahip olduğunu söylüyor.
Pilin kendisi her saatte (804,6 km) 500 milin üzerinde şarj etme kapasitesine sahip ancak araba ile gelen ev şarj kiti, işleri yavaşlatarak, 240 saatte yaklaşık 4,5 saatte yüzde 50’lik bir şarj sağlıyor.
Faraday Future, sürücüyü, örneğin yüzünüz tanımlandığında arabanın kilidini açan kameralar ve kullanıcı tercihlerine uyacak şekilde oturma seviyeleri ve ışık seviyeleri gibi iç ayarlar gibi adapte etmek için tasarlanmış çok sayıda teknolojik özellik ile aracın ambalajını yapıyor.
Yardımcı sürüş açısından, FF 91 Faraday Future’un araca çıkıp aracın bulunduğu bir yerde bulup park ettiğinde izlemenize olanak tanıyan “Sürücü Olmayan Valep” park etme özelliğini sunar – artı belirlenen bir parkta sizi alabilir Belirli bir saatte nokta.
CES’in açılışında bu özelliği sergileyen şirket, ancak karışık bir başarıya sahipti. Kamuya açık bir otoparkta çekilen bir gösteride otomobil kendini boş bir alana sürdü, ancak ayrı bir sahne içi demoda araç istendiğinde hareket etmedi ve böylece Faraday Future SVP mühendisinin garip bir şaka yapmasını sağladı “Tamam, öyle görünüyor Sanki biraz tembel … bu gece tembel. “
Sampson daha sonra arızanın sahne alanının alışılmadık boyutlarından kaynaklandığını açıkladı ve otomobilin sinyallerine müdahale etmek için otomobilin üstündeki çelik yapıları sorumlu tuttu.
Fakat Faraday Future’un istikrarı üzerindeki endişeler, canlı demo titremelerinden çok daha önemli.
Özellikler ve yüzeyler FF 91’i çok çekici hale getirirken, Faraday Future’un taahhüt ettiği gibi aracı pazara sunup sunamayacağı konusunda yaygın şüpheler var.
Şirket, birkaç kilit yöneticinin ayrılması ve şirketin finansal olarak çökmesine neden olduğu iddiaları da dahil olmak üzere, 2016 boyunca devam etmekte olan bir dizi tartışma yüzünden kuşatılmıştı.
Bununla birlikte, her şeyden önemlisi, Kasım ayında şirketin Nevada’daki fabrikasında (muhtemelen FF 91’in inşa edileceği yerlerde) yapılan inşaatın, cevapsız ödemeler üzerinde durduğu yönündeki vahiy oldu.
Faraday Future, CES’te meydan okurken sorunlara doğrudan değinmedi, yalnızca Sampson “Tüm yalan söylemcilere ve kuşkuculara rağmen ısrarcı olacağız” dedi.
Ancak gösteri ruhu takdire şayan olsa da, kalıcılığın yeterli olup olmayacağı emin değil.
Gartner’ın otomotiv analisti Mike Ramsay, FF 91’in 130kW’lık batarya paketinin otomobilin aşırı ağırlaşacağını ve çok pahalı olacağına işaret ederek, mutlaka ikna edildi.
BBC News’de Chris Baraniuk’a “Bu bir zorunluluktur etkilemek durum” dedi. “Her şey mükemmel bir şekilde ilerlemiş olsa dahi, özellikle de bir teknoloji geçmişinden gelmekte olduğunuzda, bir başlangıç ​​otomobil üreticisi olmak çok zor. [FF 91] hala gerçeklikten çok fantezi alanında” dedi.
Umarız değil, çünkü araba (park arızasına rağmen) prototip açısından oldukça şaşırtıcı görünüyor.
Gerçekten teslim edilebilirse, EV pazarında daha fazla rekabet, Tesla ve diğer araba üreticilerini daha iyi ve daha ekonomik elektrikli araçlar sunmaya zorlar – ki bu şu anda dünyanın ihtiyaç duyduğu bir şey.
Ne yazık ki, Faraday Future FF 91 üretirse, kesinlikle ucuza gelmeyecek. Erken tahminler muhtemel bir fiyatı 180.000 ABD Dolarına veya daha fazlasına koymaktadır, bu nedenle tasarruf etmeye başlamak isteyebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık