Karşılıklı Erasmus Eğitim Hibesi
  1. Anasayfa
  2. Günlük Hayat

Karşılıklı Erasmus Eğitim Hibesi

0

Erasmus nedir?

Erasmus Avrupa Birliği tarafından kişinin kendini geliştirmesi için tasarlanmış bir programdır. Eğitim iş deneyimi ve sportif aktiviteler için kullanılan bir programdır. Bu program kapsamında iş birliği projeleri ile Avrupa birliği kişilere destek olmak amaçlı kişilere gittiği ülkeye göre hibe vermektedir.

Erasmus ile Faydalanabileceğiniz Programlar nelerdir?

Şu an için erasmus ile faydalanabileceğiniz programlar;

1. Yurtdışı Eğitim Programı (Öğrenciler için Eğitim Alma Veya Öğretim Üyeleri için Eğitim Verme)

2. Yurtdışı Staj Programı

Erasmus Programına Nasıl Başvurulur?

Erasmus + programından yararlanmak için bir yükseköğretim programında öğrenci olmanız gerekmektedir. (Üniversite öğrencisi) Üniversite’de lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmanız gerekmektedir. Ayrıca öğretim üyeleri de bu programdan eğitim verme kapsamı ile faydalanabilirler. Erasmus programına başvuru koşulları üniversitelere göre değişmektedir. En doğru bilgi için okulunuzun Erasmus veya uluslararası ofisi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Erasmus Programı Başvuru Koşulları

Erasmus Programı Başvuru Koşulları üniversitelere göre değişmektedir. Öğrenci iseniz eğitim almak için okulunuzun belirttiği ortalama şartını sağlamanız ve okulunuzun yapacağı İngilizce sınavına girmeniz gerekmektedir. Öğretmenler için de yeterli İngilizce ve / veya gidilecek olan ülke dilini bildiğini gösteren bir belge gerekebilir. Öğrenciler için staj programında ise yine okulunuzun ortalama şartını sağlamanız ve okulunuzun yapacağı yabancı dil sınavından okulunuzun belirttiği puanı almanız gerekmektedir.

Erasmus Programı Başvurudan Sonra Neler Yapılır?

Başvurunuzu yaptıktan sonra sizin Erasmus programı içerisinde kullanacağınız Erasmus puanı adı altında bir puan hesaplanır. Bu puan hesaplanırken ortalamanızın yüzde 50 si ve dil puanınızın yüzde 50 si toplanır. Bu puan sizin okulunuzda okuduğunuz bölüm içerisinde sizin sıralamanızı temsil eder.

Erasmus Programı ile hibeler nasıl dağıtılır?

Erasmus programı Avrupa Birliğinin Türkiye Ulusal Ajansa verdiği paralar ile uygulanır. Bu kaynaklar içerisinde Erasmus programında kişiye verilecek hibe paraları da bulunmaktadır. Hibe ücretleri ülkelere göre ve sizin katılacağınız programa göre belirlenmektedir. Ülkeler 1. ve 2. Sınıf ülkeler olarak iki gruba ayrılmaktadır. Bu gruplama yapılırken o ülkelerde ki yaşama maliyetleri dikkate alınır. 1. Grup ülkeleri eğitim için aylık 500, staj için 600 Euro hibe alırlar. 2. Grup ülkeleri ise eğitim için aylık 300, staj için aylık 400 Euro hibe alırlar.

1. Grup Ülkeleri şunlardır.
1. Birleşik Krallık
2.Danimarka
3. Finlandiya
4. İrlanda
5. İsveç
6. İzlanda
7. Lihtenştayn
8. Lüxemburg
9. Norveç
10. Almanya
11. Avusturya
12. Belçika
13. Fransa
14. Güney Kıbrıs
15. Hollanda
16. İspanya
17. Malta
18. İtalya
19. Portekiz
20. Yunanistan

2. Grup Ülkeleri Şunlardır.
1. Bulgaristan
2. Çek Cumhuriyeti
3. Estonya
4. Letonya
5. Litvanya
6. Macaristan
7. Makedonya
8. Polonya
9. Hırvatistan
10. Romanya
11. Slovakya
12. Türkiye
13. Slovenya

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir