YGA Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Günlük Hayat
Trendlerdeki Yazı

YGA Nedir?

1

YGA’nın Amacı Nedir ?

YGA, Young Guru Academy yani Genç Guru Akademisi olarak dilimize çevrilebilir. Programın amacı ise kendi tabirlerince; vicdanlı ve donanımlı, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı ve bu sorunların çözümüne yönelik dünya çapında inovasyonlar geliştiren gençler yetiştirmek. Bu tanımdan anlaşılacağı üzere proje geliştiren, üretken, yaratıcı gençleri bir araya getirerek ülke gelişimine ve dünyada adından söz ettiren yenilikçi bakış açısına destek olmak.

YGA’da Kimler Var ?

YGA’lı öğrenciler aralarında Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Prof. Çiğdem Kağıtçıoğlu gibi alanlarında uzman kişilerden yani “Hayal Ortaklarından” 1.000 saatin üzerinde eğitim alıyorlar. Elbette bu isimlerden eğitim almak kolay değil.

YGA’da Eğitim Süreci

YGA’ya her yıl 200 farklı üniversite ve liseden 50.000’in üzerinde öğrenci başvuruyor. Bu başvurular 5 aşamalı mülakatlar ile değerlendirildikten sonra aralarından seçilen 50 kişi YGA liderlik programına katılma şansı elde ediyor. İşte bu 50 kişi Hayal ortakları ile eğitimlere başlıyor.Liderlik programını başarıyla tamamlayan öğrenciler Londra, New York, Boston, ve Silikon Vadisi’nde YGA Liderlik kampına katılıyor. Bu kampta gönüllü gençler Harvard, MIT, Stanford, Duke ve UC Berkeley gibi üniversitelerle global stratejik işbirlikleri gerçekleştiriyorlar. İşbirlikçileriyle beraber YGA gönüllüleri görme engelliler, yetimler, yenilenebilir enerji konularında beraber ürettikleri fikirleri hayata geçirme şansı elde ediyorlar.

Sonuç olarak YGA’ya, gençler ininovasyona dayalı yeni fikirler üretebileceği ve sunabileceği üst düzey ve oldukça faydalı bir liderlik programı diyebiliriz.

Kaynak:YGA.org.tr
Endustriciler.com

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 1
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 12 Ağustos 2018

    Vermiş olduğunuz emek için çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Gözlerinden öpüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir