Üretim Yapamayan ve Teknolojide Geri Ülkeler
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Üretim Yapamayan ve Teknolojide Geri Ülkeler

0

Üretimin günümüzde teknolojik anlamda yapılması gerektiği konusunda bütün insanlar hemfikirdir. Zaman ve teknolojiye ayak uyduramayan ülkeler geri kalmaya mahkumdur.

Teknolojik üretimin ülkeler için önemi

Yapısal ve kurumsal anlamda, bir ülke için teknoloji büyük önem arzeder. Dış ülkelerden teknoloji satın almak bir yere kadardır. Bu durum dışa olan bağlılığı artırır. Bir yerde teknolojinin üretim yapısının ülkenin özü tarafından, yani genç beyinleri tarafından yapılması gerekmektedir. Eğer ki bu teknoloji üretimi konusuna ülke tarafından önem verilmezse, o devlet için ekonomik anlamda geri kalmak gibi bir tehlike ortaya çıkacaktır. Bu tehlikenin ilk başlarda varlığı sezinlenemezse bile, uzun vade de ülkeyi kötü yönde etkileyecektir. teknoloji üretemeyen ülke, dışa bağımlı hale gelecek, iş sahaları azalacak, çağ dışı bir yaşama doğru gidiş kaçınılmaz olacaktır.

Çağın teknolojik üretim devi olan ülkeler

Günümüzde teknoloji üretimi devi olan ülkelerin başında Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre ve Danimarka gelmektedir. Genç ve dinamik, icat edilmemiş teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındıran bir altyapıya ve zenginliğe sahiptir saydığımız bu ülkeler. Teknolojinin hem üretimi, hem de yeni buluşlar konusunda en iyisi olan ülke Japonya’dır. Japonya mekanik, internet ve robotlaşma konularında yapmış olduğu teknolojik gelişmelerle, dünya devi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Aslında şu anda en önde saymakta mümkündür.

Peki, ülkemiz teknolojik üretimin neresinde? Neden bu ülkeler kadar ön sıralarda değiliz? Aslında durum öyle değil. 2012 yılından itibaren teknolojik icatlara önem veren okul ve öğrencilere, vatandaşlara devlet destek sağlamaktadır. Buluşun her bir aşamasında, icatçı kişi devlet desteği almakta ve uzman kişilerden de teknik konular hakkında bilgi almaktadır. Yani son 6 yıla aşkın süredir ülkemizde de teknolojik üretim konusunun ileri seviyelere doğru gittiğini ve devlet desteğinin de sağlandığını söyleyebiliriz.

Teknolojik üretimde geri kalmanın sonucu

Teknolojik üretimde geri kalmanın bir sonucu olarak ülke ekonomisi geriye doğru gidecek, insanlar hazırcı bir tutuma yaklaşmış olacak, iş sahaları azalacaktır. Bütün bu dediklerimiz kısa zamanda olmasa bile, uzun vade de kendisini mutlak surette gösterecektir.

 

 

 

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir