Avustralya Drone Operatörleri İçin Bir Güvenlik Uygulaması Olan OpenSky’yi Piyasaya Sürdü

amazon-drone-ile-teslimat-hizmeti-icin-zeplinleri-kullanmayi-planliyor-1483004773

Drone teslimi hizmeti Project Wing (ya da şimdiki adıyla sadece Wing), geçen yıl bağımsız bir Alfabeth işletmesi olmak üzere Google X’ten mezun oldu ve son zamanlarda Avustralya’nın başkenti Canberra dışındaki banliyölerde faaliyet göstermek üzere devlet onayı aldı. İşletme servisi yiyecek, kahve, evcil hayvan malzemelerini ve daha fazlasını bölge sakinlerine sunuyor. Bu yapılanlarla ilgili olarak, Wing bu hafta drone yolcu uçağı OpenSky için dronelarını veya uçak filolarını uçurabilecekleri güvenli yerler ve zamanlar bulmalarına yardımcı olacak yeni bir uygulama başlattı.

iOS App Store ve Google Play’de sessizce başlatılan uygulama hem eğlence amaçlı drone sahiplerinin hem de ticari drone operatörlerinin hedefini aldı. Wing web sitesinde açıklandığı gibi, OpenSky, ne zaman ve nereye uçabileceğini, hobi olarak uçmayı seven veya insansız uçakları arazi araştırması veya bir şeyi teslim etmek için kullanan bir işletme olup olmadığını öğrenmeyi kolaylaştırmak istiyor.

OpenSky Nasıl Kullanılıyor?

Yeni uygulamanın kullanımı oldukça basittir. Bir menüden, ne tür bir drone operatörü olduğunu seçiyorsunuz. Bu türler arasında eğlence amaçlı, ticari (ticari olarak 2 kg’dan az uçan uçaklar) veya ReOC (ticari olarak CASA tarafından verilen bir operatör sertifikası ile uçan uçaklar) operatörler bulunuyor. OpenSky uygulama mağazalarında kullanıma sunulmasının yanı sıra, OpenSky web’de de mevcuttur.

Daha sonra uçuşa açık olmayan bölgeler ve mevcut olabilecek diğer kısıtlamalar hakkında bilgi aramak ve rehberlik için ilgili CASA uyumluluk haritalarını görüntülemek için haritanın arama kutusuna adres girebilirsiniz. Ayrıca uçuş tehlikelerini tanımlamanıza yardımcı olacak özellikler ve güvenli olmayan drone operasyonlarını doğrudan CASA’ya bildiren bir bağlantı da mevcuttur.

Drone güvenlik uygulamalarına ek olarak, Wing ayrıca CASA için spor karşılaşmaları, konserler ve acil durum müdahaleleri gibi önemli olaylar sırasında drone yolcu uçağı ile iletişim kurmak için araçlar geliştirdiğini söyledi.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık