Yerli ve Milli Yapım TÜBİTAK Destekli 5G Ürünleri Tanıtıldı
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Yerli ve Milli Yapım TÜBİTAK Destekli 5G Ürünleri Tanıtıldı

0

TÜBİTAK ve TEYDEB’in destek verdiği Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi(HTK) firmaları öncülüğünde Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Teknoloji Ürünleri Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında hayatımıza somut olarak giren ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

OSTİM tarafından 130’u aşkın firma ile kurulan HTK bünyesindeki 16 firma, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BTK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile TÜBİTAK ve TEYDEB’in desteği ile bugüne kadar hiç rastlanmamış bir geliştirme projesi başlatıldı. Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi adındaki bu proje ile ortaya çıkan ürünler bir etkinlikte anlatıldı.

Yerli ve Milli 5G Teknoloji Ürünleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek tanıtım toplantısını konuşmasıyla açtı. Bu yolculuğun aslında zor olduğundan bahseden Çiçek, kendilerinin bu göreve gönülden talip olduklarını söyledi. Konuşmasının ilerleyen süreçlerinde bu zor görev için birçok güçlü alt yapıya sahip kurumu koordineli çalıştığını söyledi ve konuşmalarına şu sözleri ekledi:

“Birlik ve beraberlik içerisinde bulunduğumuz, gücümüzü ve enerjimizi sistematik bir biçimde yönettiğimiz, operatörlerimizin hem maddi hem de manevi verdiği desteğin sürmesiyle birlikte çok başarılı olacağımızı düşünüyorum.3 ayda bir gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda emekleri olan herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum”.

NFVI Sanallaştırma Platformu ve 5G Çekirdek Şebekeye bağlı olarak işlevini sürdüren, şebeke vasıtasıyla diğer lisanslı mobil ve diğer sabit şebekelere doğru güvenli çağrı sistemi ve MCPTT(Mission Critical Push to Talk/Görev Kritik Bas Konuş Sistemi)projeleri bu etkinlikte ilk kez tanıtıldı. Ayrıca haberleşme iletişimine olanak veren 5G Anahtarlayıcılar ve ürünlerin yönetilerek izlenmesini sağlayan 5G Element Yönetim Sistemi gibi çalışmalar da etkinlikte yerini buldu.

Dünya üzerinde 5G teknolojileri ile alakalı yerli ve milli teknolojileri kullanarak devrim niteliğinde ses getirecek bu teknolojiler 5G üzerine çalışmalar yapan her ülke gibi Türkiye’yi de “üretici ve geliştirici” konumuna taşıyacak.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir