Araçlar Kaymaya Başlayınca Neden Hızlanır ?
  1. Anasayfa
  2. Bilimsel

Araçlar Kaymaya Başlayınca Neden Hızlanır ?

0
Arkadaşlar merhaba , bugün bir çok kazanın, bir çok canın hangi sebepden dolayı verildiğini anlatıcaz. Bilimsel olarak açıkladığımız bu konu inşallar sizleri ve çevrenizdekileri biraz olsun bilinçlendirir.
Arkadaşlar yolda gidiyoruz bir tehlike fark ettik. Frene bastık ve araç ivme kaybetmeye başladı diyelimki -5m/s hızla yavaşlıyorsunu, ve biraz daha bastınız frene araç kaymaya başladı, işte o zamna artık -3m/s hızla yavaşlamaya başlayacaksın. Bu aradaki 2m/s hızı ben hızlanma diye kabul ettim yanlış anlarsanız Affola.
Arkadaşlar bir kutuyu itiyorsunuz ;
kutuyu HAREKET ETTİREMİYORSANIZ o anda kutuda statik sürtünme kat sayısı etkindir. yani hareketsiz yuzeyde bu etkindir Eşik sürtünme katsayısı şeklindede duyarsınız. Şayet kutu HAREKET ETTİĞİ anda artık sürtünme katsayınız kinetik sürtünmeye düşmüştür. Yani kutuya karşı gösterilen direnç daha azdır. Bu demek oluyor ki;
Araçların tekerleri hareketli iken frene bastığınızda statik sürtünme ile karşı karsıyasınız eğer kaymaya başladığında ise sürtünme katsayınız düşmüştür. Artık durmanız daha zor olacaktır.
Bu sebep yüzünden bir çok kişi hayatını kaybediyor. Araçlarımızı secerken ABS özelliğinin olmasına çok dikkat edelim ABS sizi kaydırmaz ve sizi yolda tutar. Arkadaşlar eğer yazımı verimsiz buluyorsanız öyle işte adlı kanalımdan videoyu izleyebilirsiniz. videoyu sayfanın altındada bulabilirsiniz. Okuduğunuz ve izlediğiniz için teşekkür ederim.

 

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir