Çevreci Bisiklet Taksiler

6e5a9bad2b5688596cbf7a663d2ff7d9_a
Lüleburgaz Belediyesi ile AB’nin ortaklaşa sürdürdüğü ‘Bisikletlerimizle iklim değişikliğine karşı mücadele ediyoruz’ projesi kapsamında, ilçede 19 Ocak günü 3 elektrikli bisiklet taksi hizmete başladı. Adapazarı’nda tanesi 3 bin 500 Euro’dan yaptırılan bisikletler, 8 ay boyunca ücretsiz olarak, öncelik hamile, yaşlı ve çocuklu ailelerde olmak üzere hizmet verecek. İki kişi alabilen ve çocuklarla 4 kişiye hizmet verebilen bisiklet taksilerin sürücüleri de özel sınavlardan geçirildi.
“Şimdiden Herkesin İlgi Odağı Oldu”
Bisiklet taksi şoförü olan Mustafa Asilhan Onayoğlu bisiklet taksilerin yoğun bir ilgiyle karşılandığını dile getirerek, “Elektrikli taksilerimiz, elektrikli bisikletlerimiz Lüleburgaz’da 19 Ocak 2018 tarihi itibari ile faaliyete geçmiştir. İklim değişiklikleri ile mücadele ve fosil yakıtlı araçların çevreye vermiş olduğu zararları engellemek adına bisiklet yılında faaliyete geçen bir uygulamadır. Plan proje müdürlüğü tarafından devam ettirilen başlangıcı yapılan ve yönetilen bir uygulama olup Türkiye’de aynı zamanda ilk elektrikli taksi unvanına sahip bir uygulamadır. Hitap ettiğimiz kısım daha çok yaşlılar, engelli vatandaşlar aynı şekilde hamilelerdir. Bizim yaklaşık 20 gün kadar bir eğitim sürecimiz oldu. Ben şahsen bu görevi üstlendiğim için her anında ekip arkadaşlarım ile birlikte, müdürlerimiz olsun hepsiyle ortak bir çalışma içerisinde olmaktan mutluyuz her anında zevk alıyoruz. En çok ilgimi çeken şey; kimseyi tanımamama rağmen, sanki beni yıllardan beri tanıyorlarmış gibi arabalarını durduranlar, camlarını açıp soru soranlar var. Tamamı ile ücretsiz bir uygulama. Şimdiden herkesin ilgi odağı oldu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
“Kendi Elektriğini Üretiyor”
Bisiklet taksilerin pedal çevirdikçe şarj olduğunu , zorlandığı zaman elektriğin devreye girdiğini ifade ederek, 8 ay sonunda bir ücret belirleyeceklerini söyledi. Lüleburgazlı vatandaşlar da çevreyi kirletmeyen bisiklet taksileri tercih edip bisiklet taksi sayısının artırılmasını istiyor.
Kaynakça:www.haberler.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık