İnşaat Mühendisliği Hakkında Pek Bilinmeyenler

inşaat mühendisi

Medeniyetin göstergeleri arasında yer alan bina ve yapıları oluşturan bilimin adı İnşaat Mühendisliği’dir. Bu alan gerçekte dünyanın tarihi ile neredeyse aynı zaman başlangıcına denk gelmektedir. 3000 yıl önce yapılmış olan su kanalları, Mısır’da yer alan Pramitlerin yapım şekli, bir mühendisliğin daha o dönemlerde var olduğunun kanıtıdır. Bu durum insanlığın gelişmesinde inşaat mühendisliği varlığı da ayrıca göstermektedir.

Çalışma Şartları

İnşaat mühendisliği hakkında bilinmesi gerekenler arasında birbirinden farklı çalışma imkanları bulunmaktadır Büroda çalışmakta olan mühendislerin çalışma ortamları, şantiyede çalışanlara oranla daha konforludur. Şantiye ortamında, toz, gürültü, mevsimsel zorluklar bulunmaktadır. Bu seçim kişinin staj durumunda kendi gözünden görmesi sonrasında yapacağı bir seçim olacaktır. Staj sürecinde iyi bir gözlem yapmalı ve bu meslekle ilgisini ortaya çıkarmalıdır.

İnşaat Mühendisleri Nerelerde İş Bulabilir?

Ülke içindeki yatırımların hızlanması ile beraber inşaat alanında farklı yerlerde iş bulma şansıda artmaktadır. Büro ve ofislerde, bu meslekte sayıları çok az olan kadınlar daha çalışmaktadır. Yeni mezun mühendislerin iş bulma sürecinden önce bilmesi gerekenler, teknoloji iyi kullanabilme ve sıkı şekilde takip etme bulunur. Bilgisayar kullanımının artması bu sektörde sık kullanılmasını sağlamıştır.

Günümüzde uzman mühendislere olan ihtiyacın artması dolayısı ile kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekmektedir. Mühendisler, devlet tarafından yapılan yapıların içinde yer alarak iş bulabilmekteyken, bununla beraber, özel şirketlerde işe başlayarak kendilerini geliştirebilirler. Son yıllarda büyük inşaat şirketlerinin artması, mühendisler için büyük bir avantaj ortaya çıkarmaktadır.

İnşaat Mühendislerinde Olması Gereken Özellikleri

İlk olarak fen bilimleri alanında belli düzeyde bir başarıya sahip olmalıdır. Fen bilimleri ile doğrultulu olarak, sayısal zekânın önde bulunması gerekmektedir. Görsel açıdan şekiller arasında bulunan açıları ve farklılıkları doğru tahmin edebilmeli, doğabilecek kriz anlarında soğukkanlı kalarak sorumluluk alabilmelidir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık