Vestel Venüs V6 İncelemesi
  1. Anasayfa
  2. Ürün İnceleme

 Vestel Venüs V6 İncelemesi

0
7.0
 Vestel Venüs V6

Telefon incelemesi

  • İşlemci&Kapasite 8
  • Ekran 6
  • Kamera 6
  • Yazılım 8

Vestel Venüs V6

Vestel akıllı telefon dünyasında yerini çoktan almıştır. Vestel Venüs bünyesinde geliştirilen telefonlar akıllı telefonlar arasında farklı özellikler ile ön plana çıkıyor. Ürün yelpazesini sürekli olarak geliştiren ve değiştiren şirketin yeni tasarım telefonu IFA 2018 fuarında teknoloji severlerle buluştu. Venüs V6 işlemcisi ve RAM kapasitesi ile dikkat çekiyor. Bu telefonun özellikleri arasında çift arka kamerası,USB-C girişi ve hızlı şarj donanımlarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Diğer teknik özelliklerini yazımızın detayında bulabilirsiniz.

Vestel Venüs V6 Teknik Özellikleri

Öncelikle Vestel Venüs V6 boyutlarını ele alalım. Ağırlık olarak 156 gram geliyor. Eli kavrama özelliği sayesinde rahat bir kullanım sağlıyor. En boy yükseklik olarak boyutları 51.9×74.2×8.1 mm çapında tasarlanmıştır. Telefonun yuvarlatılmış kenarları oldukça zarif görünüyor ve telefonun profilinin daha iyi incelenmesini sağlıyor. Telefon ekranı 5.7 inç büyüklüğünde olup dokunmatik ekranı çok hassas dokunuşları dahi algılayabiliyor.

Cam ve metal malzemenin birleşimiyle üretilmiş telefonun kenarlıkları plastik çerçeve ile telefonu kuşatmıştır. Vestel Venüs V6 akıllı telefonunda 2.5D Corning Gorilla Glass 3 camla kaplanmış ön panel bulunmaktadır. Üst kenar kısmında herhangi bir özellik bulunmazken sol kenarın üst kısmında nano SIM kart ve microSD kart yuvaları yer almaktadır. Alt kenarında ise 3.5 mm jak kulaklık girişi,mikrofon,USB-C girişi ve hoparlör bulunmaktadır.

Venüs V6 ön panelinde 8 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera vardır. Arka panelinde ise üst kısma yatay bir şekilde yerleştirilmiş çift lensli kamera modülü çöze çarpmaktadır.12 ve 5 megapiksel çözünürlüğünde olan çift lensin hemen yanına çift tonlu LED flaş yerleştirilmiştir. Telefonun orta üst kısmında yuvarlak parmak izi tarayıcısı vardır.

Vestel Venüs V6 Ekran Özellikleri

Vestel Venüs V6 ekran ayarları telefonun Ayarlar bölümünden yapılabilir. Kullanıcılar ekran parlaklığını, uyku süresini, gece modu özelliğini, yazı tipi boyutu gibi birçok modu kendileri ekran sekmesinden ayarlayabilirler.

Telefonların standart ekran özelliği olan mavi ışık filtresi Venüs V6’da gece ışığı olarak adlandırılmaktadır. Gece ışığı gün batımından gün doğumuna kadar aktif olup otomatik olarak devreye girebiliyor.

Vestel Venüs V6 Galeri

Vestel Venüs V6’da Snapdragon 450 işletim sistemi ile 3GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Depolama alanının 21,53 GB’lık kısmı aktif olarak kullanabilirken geri kalanı ise MicroSD kart ile kullanılabilir.

Vestel Venüs V6 Yazılım

Android sistemli akıllı telefonların tamamında yüklü olan programlar bu telefonda da yer alıyor. Ana ekranda gmail,Chrome,YouTube,Google Haritalar ve Google Fotoğraflar gibi birçok uygulama ön uygulama programları olarak yüklenmiş durumdadır.

Vestel VMarket  adındaki uygulamaların olduğu mağaza V6’da karşımıza çıkıyor. Burada diğer uygulamaların haricinde Vestel’in kendi geliştirdiği Vestel Vclone,Vestel Mobil Asistan,Vestel Smart Remote gibi uygulamalar da vardır.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir