Ruhun Molekülü Mü Var?
  1. Anasayfa
  2. Bilimsel

Ruhun Molekülü Mü Var?

0

Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Levent Ersan, “Üçüncü göz vardır,” diyor. Beyinde melatonin ve DMT salgısından sorumlu pineal bezin, paranormal olayların sebebi olduğunu söyleyen Ersan, DMT molekülünün diğer boyutlara açılan kapının anahtarı olabileceğini iddia ediyor.Üçüncü Göz hakkında kitabı da bulunan Ersan, “Beynin pineal bez dediğimiz bir bölümünden bahsediyorum,” diye başlıyor söze. İlk kez 17.yy’da Descartes beyindeki ikili yapılara göre bu bezin tek olduğunu görerek ruh ile bedenin irtibat noktası olabileceğini söylemiş. Tıptaki son gelişmelere bakınca Descartes haklı çıkacak gibi görünüyor. Bu konudaki en ünlü bilimsel çalışma ABD’de New Mexico Tıp Fakültesinden Prof Rick Strasmen tarafından, fakülte , hükümet ve FDA’den onay alınarak gerçekleştirildi. Bu çalışmada pineal bezden salgılanan dimetiltriptamin(DMT) adlı maddenin gönüllü denekler üzerinde uygulanmasıyla ölüm öncesi deneyimler halüsinasyonlar ve beden dışı deneyimler gibi paranormal olaylar saptandı. Deneklerin çoğunda benzer deneyimlerin yaşanması, DMT’nin “Ruhun molekülü” olarak anılmasına sebep oldu. Pineal bez 100-150 gram ağırlığında bir yapıdır. Melatonin salgılanmasından sorumludur. Ama son çalışmalara göre DMT’nin de salgılanmasından sorumlu olabileceği ortaya çıktı.

Ruh Molekülü Doğumda Ve Ölümde Artıyor

Peki DMT nedir ve hangi durumlarda ortaya çıkıyor ?
Öncelikle bu madde her yerde bulunan bir maddedir. Vücudumuzda bitkilerde ve hayvanlarda bulunur. Beyin bariyerinden aktif olarak taşınarak geçer. Glikoz gibi beynin ihtiyaç duyduğu bir madde olmasına rağmen hala bunun nedeni tam olarak bilinemiyor. Yapılan deneylere göre, doğumda annede ve yavruda bu molekülün bolca salgılandığı saptanmıştır. ABD’deki ekibe göre doğumda ve ölüme yakın zamanlarda bu molekül pineal bezden bolca salgılanmakta. Şizofreni ile de bağlantılı olabileceği düşünülüyor. Şizofrenler de mettiltransferans enziminin çok olduğu, DMT’yi yıkan enzimin de etkisiz olduğuna dair bulgular da mevcut. Akıl Oyunları filminde 21 yaşında hazırladığı teori ile 1994’de Nobel Ödülü kazanan Matematik dehası John Nash’in hayatı anlatılıyordu. Şizofren olduğunu bilen ve kontrol yöntemleri ile hastalığı ile baş edilen Nash, bir konferansında kendisine yöneltilen ” Sizin gibi büyük bir matematikçi nasıl olur da uzaylılardan mesaj aldığını söyler ?” sorusuna “Çalışmalarımda faydaları oluyor, ciddi almak durumundayım,” diye cevap vermiştir.

dmt molecule ile ilgili görsel sonucu

49 Günün Sırrı

DMT’nin doğarken ve ölürken yoğunlaşmasının sebebine gelirken…
Prof.Strasman Tibet’in Ölüler Kitabı’nı okuduğunu ve kitapta , kişi öldükten sonraki 49 gün içinde ruhunun başka bir bedene geçtiğinden bahsediyor. Çalışmaları sırasında pineal bezin 7 haftada yani 49 günde anne karnında olgunlaştığını öğrendiğinde ise tüylerinin diken diken olduğundan bahsediyor. DMT’nin doğumda ve ölümde yoğunlaşması, ruhun bedene giriş ve terk ediş aşamalarına bir tür hazırlığı akla getirmekte olduğunu söylüyor.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir