Çinli Şirketin Pilotsuz Uçabilen Uçak Hamlesi
  1. Anasayfa
  2. Güncel Haberler
Trendlerdeki Yazı

Çinli Şirketin Pilotsuz Uçabilen Uçak Hamlesi

0

Çin teknoloji ve mühendislik firmalarının daha önceden farklı teknolojileri kullanarak atılımlar yaptığını duymuştuk. Ancak bu sefer Çinli firma tamamen hiçbir insan gücü olmadan uçabilen uçaklar üretmek için çalışmalarını başlattı ve hızla çalışmalarına çalışmalarına devam ediyor.

Çin’in bu hamlesi için gelecekte yer alması planlanan otonom araçlardan yola çıktığı düşünülüyor. Daha öncesinde otomobiller için otonom sistemini devreye sokmak için çalışmalarına devam eden Çinli firmanın bu kez gözünün yükseklerde olduğu görülüyor. Uçaklar için de otonom sistemi gerçekleştirmek isteyen firmanın ilerleyen yıllarda bu teknolojiyle herkesi buluşturacağını iddia ediyor.

Çinli firma yapılan anketlere ve araştırmalara göre bu proje için yola çıktığını pilotsuz uçak sisteminin de daha ekonomik ve faydalı olacağını düşünüyor. Kargo hizmeti için geçtiğimiz yıllarda otonom uçak haberi duyurulmuştu ancak bir yerden bir yere insan götüren otonom uçak fikri ilk defa duyurulan haberler arasında yer alıyor.

Ülkenin sürekli büyüyen, değişen ve gelişen ekonomisi sayesinde böyle bir projenin hayata geçirilmek istenmesi de gayet makul ve mantıklı görünüyor. Çin’de gelecek yıllarda yapılacak olan made in china 2025 teknoloji fuarında tanıtılacak ürünler arasında yerini alacağa benziyor.

Özellikle hava trafiğinin daha az olduğu ülkelerde hayata geçirilmesi planlanan insansız uçaklar Çin Hükümeti tarafından destekleniyor. Zaten hâlihazırda kargolarda done taşımacılığı denemeleri yapan Çin’de insansız uçakları faaliyete geçirmek hiç de imkânsız görünmüyor.

Çin halkı normalde drone kargo teslimatına hem ekonomik hem de hızlı teslimat olduğu için oldukça sıcak bakıyor. Yalnız pilotsuz uçaklarda bir yerden başka bir yere uçmak şu anda Çin halkına çok da cazip gelmiyor. Çin ülkesi için pilotsuz uçakla seyahat etmeye başlamak için daha çok zaman geçmesi gerekiyor.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir