Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Arasındaki Farklar
  1. Anasayfa
  2. Bilimsel

Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Arasındaki Farklar

0

 

Bu yazımda teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi arasındaki farklar hakkında ve teknoloji fakülteleriyle ilgili derlediğim bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Teknoloji fakültesini diğer fakültelerden ayıran en büyük özelliği teorik bilgilerin yanında pratiğe ayrıca önem verilmesi. Teknoloji fakültelerinde 7 dönemi okulda teorik ve uygulamalı dersler, 1 dönemi de işletmelerde uygulama olarak düzenlenmektedir.
Teknoloji fakülteleri daha çok uygulama ve pratik ağırlıklıdır. Mevcut teknik bilgilerin uygulamasına ve endüstri ve iş hayatındaki problemlerin çözüm yöntemlerine ağırlık verilir. Teorik derslerde diğer mühendislik fakülteleri ile benzer bir müfredat uygulanmakta olup, öğrenciler teorik olarak da güçlü mühendisler olarak yetişmektedirler. Buna ilaveten teknoloji fakültesi öğrencileri, daha fazla sayıdaki uygulamalı alan dersleri, 72 günlük yaz stajları ve en önemlisi 7+1 eğitim modeli kapsamında bizzat işletmelerde gerçekleştirdikleri işyeri uygulaması sayesinde, teorik bilgisi kadar uygulama becerisi de kuvvetli olan mühendisler olarak yetiştirilmektedirler. Sonuç olarak matematik, fen alanlarında başarılı problem çözmekten hoşlanan, analitik düşünebilen, insan ilişkilerinde başarılı ve özellikle uygulamayı seven bireylerin teknoloji fakültesini tercih etmeleri iyi bir avantaj olacaktır.
Türkiye’de mühendislik eğitimi veren diğer kurumların yetkisi ne ise teknoloji fakültelerinin yetkisi de odur. Çünkü sahip olduğu bölümler mühendislik programlarıdır. Ülkemizde kimlerin mühendis unvanına sahip olacağı kanunla sabittir. 3458 sayılı mühendislik ve mimarlık hakkındaki kanun kimlerin bu unvana sahip olabileceğini açıkça göstermektedir. Mezun olan öğrenciler mühendislik odalarına kayıt olabilmektedir.
Teknoloji fakültelerinin, diğer mühendislik fakültelerinden farkı, teorik bilginin yanı sıra uygulamaya daha fazla yer vermesidir. Diğer mühendislik fakültelerinden daha fazla süre içeren endüstri stajının yanı sıra, öğrenciler 8 yarıyıllık eğitim öğretim süresinin bir yarıyılını “işyeri uygulaması” kapsamında “işletmelerde uygulama” yapmaktadırlar. Bu uygulama sırasında 16 hafta tam zamanlı olarak öğrenciler “aday mühendis pozisyonunda” çalışmaktadırlar. (Bu süreç veya isimler üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir).
Teknoloji fakültesi öğrencisi olarak daha iş hayatına atılmadan diğer mühendislik fakültelerine nazaran daha fazla iş tecrübesi edinebilir mezun olmadan iş bulma imkanınızı arttırabilirsiniz. Güçlü bir teorik bilgi birikimi ile mezun olabilirsiniz. Geleceğinizi  daha erkenden şekillendirerek kariyer planlamanızı daha erken yapabilir günün teknolojisini görerek yetişebilirsiniz.KAYNAK: mühendis beyinler

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir