Tam Bir Mühendislik Ürünü: Dünyanın Paha Biçilemez 5 Teknolojik Makinesi
  1. Anasayfa
  2. Mühendislik

Tam Bir Mühendislik Ürünü: Dünyanın Paha Biçilemez 5 Teknolojik Makinesi

Dünya üzerinde bulunan, mühendisliğin iliklerine kadar kullanılmış paha biçilemez 5 teknolojik makine. Detaylar yazımızın içeriğinde okumadan geçmeyiniz.

0
6.0
Listenin Gücü

  • Maliyet dağılımı 10
  • Projelerin boyutu 8
  • İnsan hayatı kolaylaştırma 5
  • Doğa sağlığı 1

Dünya üzerinde herkes tarafından yaygın olarak kullanılan askeri, özel ya da ticari amaçla birçok teknolojik alet bulunuyor. Bu makinelerin bazısı kullanıldığı yere göre bazısı da kapasitesine göre farklı rakamlarda oluyor. Sizler için araştırdığımız göz kamaştıran ve dudak uçuklatan 5 teknolojik makine:

1)Rolex Chopard(201 Karat)

Rloex Chopard 201 Karatlık modeli ile 874 adet el işçiliği ile yapılmış elmas içeriyor. Bu durumu ile Rolex markasına en iyi gelir getiren saatler arasında yer alıyor. Rolex daha önceleri buna benzer saatler tasarlayıp 17,8 milyon dolar gibi bir rakamla piyasaya sürmüştü. Ancak bu saatin değeri onun değeri fazlasıyla aşıyor. Rolex Chopard şu anda 25 milyon dolarlık satış fiyatıyla saat tutkunlarına sunuluyor.

2)Airbus A380

Pahalı makineler denilince akla gelen ilk makinelerden biri de uçak ve jetlerdir. Airbus 380 yolcu jetine adım atarken asansör kullanılıyor. Uçağın içinde aynı zamanda son derece lüks duşu olan süitler ve şık yemek masaları bulunuyor. Ayrıca bu özel yolcu jeti revire ve birden çok yatak odasına sahip, uçağın fiyatı da 500 milyon dolar…

3)Bertha

Bertha, Japon Mühendis Hitachi Zosen Sakai Works tarafından yapılan 100 metre uzunluğunda ve 6.700 ton ağırlığında oldukça büyük bir tünel açma makinesidir. Fiyatı ise 80 milyon dolar civarındadır.

4)USS Virginia

USS Virginia diğer adıyla SSN-774 bir Virginia deniz altısıdır. Bu deniz altı 4 torpido tüpü ve 12 füze ateşleyicisi içeriyor. USS Virginia deniz altı değeri 2,7 milyar dolarlık bir rakama sahiptir.

5)Büyük Hadron Çarpıştırıcı

Ünlü fizikçiler tarafından atom fiziğini test etmek üzere tasarlanmıştır. Büyük Hadron Çarpıştırıcı dünya üzerinde bilinen en büyük ve güçlü atom hızlandırma reaktörüne sahiptir. Evrenin sırlarını ve sınırlarını daha iyi anlamak için icat edilen bu makine 6,4 milyar dolara mal olmuştur ve yapımı 30 yıl sürmüştür.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 1
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir