Nikon İçin Basit Hatalar ve Çözümleri
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Nikon İçin Basit Hatalar ve Çözümleri

0
Sorununuzla ilgili sorun yaşayabilir ve Nikon fotoğraf makinesini zaman zaman herhangi bir hata mesajıyla veya problemle ilgili diğer kolay takip edilen ipuçları ile karşılaşmazsınız. Bu tür sorunların giderilmesi biraz zor olabilir ve bu düzeltmeleri kendiniz yapmaya çalışmaktan rahatsız olabilirsiniz. Ancak, Nikon sorun giderme işlemleri mutlaka zor bir süreç olmak zorunda değildir. Kendinize Nikon noktasını gidermek ve kamera çekmek için daha iyi bir şans vermek için bu ipuçlarını kullanın.
Kamera açılmıyor.
 
Her zaman önce bataryayı kontrol edin; Ölü bir kamera ile en yaygın suçlu. Pil şarjlı mı? Pil doğru takılmış mı? Pilin metal konektörleri temiz mi? (Değilse, konektörlerden gelen kirleri temizlemek için yumuşak bir bez kullanabilirsiniz.) Pil bölmesinde iyi bir bağlantıyı engelleyebilecek parçacıklar veya yabancı nesneler var mı?
LCD hiçbir şey göstermiyor veya düzenli aralıklarla boş çıkıyor.
Bazı Nikon dijital fotoğraf makineleri , Nikon’un LCD’yi açıp kapatan “monitör” düğmeleri vardır. Modelinizin monitör düğmesini bulun ve basın; belki de LCD kapalıdır. Ayrıca, çoğu Nikon fotoğraf makinesinin kameranın birkaç dakika işlem yapılmadığında LCD’yi kapattığı bir güç tasarrufu modu vardır . Bu, isteğiniz için çok sık gerçekleşirse, güç tasarrufu modunu kapatmayı veya güç tasarrufu modunun başlamadan önceki süreyi uzatmayı düşünün. Bu tür bir değişikliği, kameranızın ayarlarında, genellikle bir Nikon Coolpix noktasındaki Ayarlar menüsünü ve çekimi kamerayla ekran menüleri aracılığıyla yapabilirsiniz.
 
LCD kolayca görünmüyor.
 
LCD çok zayıfsa, bazı Nikon modellerinde LCD’nin parlaklığını artırabilirsiniz. Bazı LCD’ler, parlama nedeniyle, doğrudan güneş ışığında görmek zor olabilir. LCD ekranını doğrudan güneşten korumak için serbest elinizi kullanmayı deneyin veya güneşin LCD’de parlamasını önlemek için vücudunuzu döndürmeyi deneyin. Son olarak, LCD kirli veya lekeli ise , yumuşak, kuru bir mikrofiber bezle temizleyin.
Deklanşöre basıldığında fotoğraf makinesi fotoğraf çekmiyor.
İzleme modundan veya video kayıt modundan ziyade fotoğraf kayıt modunu seçmek için seçici düğmenin açık olduğundan emin olun . (Seçici kadranındaki etiketleri deşifre edemiyorsanız, kullanıcı kılavuzunuza başvurun.) Fotoğraf çekmek için yeterli pil gücünüz olduğundan emin olun ; neredeyse boşalmış bir pil kamerayı düzgün şekilde çalıştıramayabilir. Kameranın otomatik netleme özelliği konuya net şekilde odaklanamazsa, Nikon fotoğraf makinesi fotoğrafı çekmeyecektir. Son olarak, bellek kartı veya dahili bellek dolu veya neredeyse doluysa, fotoğraf makinesi fotoğrafı kaydedemeyebilir. Bazen, fotoğraf makinesi fotoğraf çekemiyor çünkü kamera zaten Sd kartında 999 adet fotoğraf içeriyor. Bazı eski Nikon kamera modelleri, bir seferde 999’dan fazla fotoğraf saklayamaz.
Kameranın otomatik netlemesi düzgün çalışmıyor gibi görünüyor.
Bazı Nikon noktaları ve çekimleri olan kameralarla, otomatik odaklama yardım lambasını kapatabilirsiniz (kameranın ön tarafında, özellikle de plan yapmayı düşündüğünüzde, bir konuya otomatik odaklanmada size yardımcı olacak ekstra ışık sağlayan küçük bir ışıktır. Düşük ışıkta bir flaş kullanın). Ancak, otomatik netleme lambası kapalıysa, kamera düzgün şekilde odaklanmayabilir. Otomatik odaklama yardımcı lambasını açmak için Nikon kameranın menülerine bakın. Ya da otomatik odaklamanın çalışması için konuya çok yakın olabilirsiniz. Biraz destek etmeyi dene.
Kaynak: LifeWire

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir